Депутатите продължават днес да гледат Изборния кодекс. Обсъждането на промените в

...
Депутатите продължават днес да гледат Изборния кодекс. Обсъждането на промените в
Коментари Харесай

Партиите във вербална надпревара кой ще състави кабинет с мандата и кой няма да успее

Депутатите не престават през днешния ден да гледат Изборния кодекс. Обсъждането на измененията в ИК стартира още в петък, когато депутатите заседаваха цели 15 часа и през днешния ден ще продължат, до момента в който не приключат. Междувременно, обаче, текат и разногласия към тематиката кой в действителност ще успее да сформира кабинет с връчения му мандат и кой няма. 

" Продължаваме Промяната " още от ден първи се оповестиха за градивна съпротива , което изключва по принцип опцията, те да бъдат ръководещи. В този смисъл тези пояснения за правене на някакво държавно управление на малцинството с втория мандат постоянно са били подправени и те постоянно са работили за това, този парламент час по-скоро да завърши и да се върви на избори ". Това разяснява пред публицисти в Народното събрание националният представител Тома Биков.

Според него това е тактиката им от основаването на Народното събрание. " С изказванието, че в случай че се одобри хартиената бюлетина, от Политическа партия няма да вършат държавно управление на малцинството, се търси мотив, с цел да се бяга от отговорност ", добави той.

По думите му от ГЕРБ-СДС са подготвени с кабинет.

" Имаме, и стратегия, и кабинет ", разяснява той, след което добави, че от ден първи самодейността на ГЕРБ-СДС да водят диалози с всички е реалност.

" Ако има някакво достижение в този парламент, то е че към този момент не е срамно другите партии да водят диалози между тях " уточни Биков и допълти, че са постигнали отчасти възобновяване на политическия разговор. 

" Ние мислим, че колкото и да е комплицирана обстановката, тъй като всички други разновидности са по-лоши, въпреки всичко е по-мъдро да се оценят всички аспекти на опцията да се осъществя втори мандат и да не се затваря прозорецът поради този един факт - връщането на хартиената бюлетина, колкото и в действителност той да оставя доста малко място да мислим, че е вероятен консенсус, здрав разсъдък, тъй като не го виждаме ", разяснява коментира в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов .

По-рано през днешния ден пред медиите в Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков съобщи, че те няма по какъв начин да предложат държавно управление на малцинството с втория мандат, в случай че хартиеното гласоподаване бъде върнато във всички секции.

Право на мандатоносителя е да реши какво да прави, уточни Иванов. Той напомни, че има решение на органите на партиите в обединението Демократична България, на самата коалиция, че не виждат условия, при които да поддържат мандат на ГЕРБ-СДС. Който желае поддръжка от нас, знае какви са нашите условия, разяснява той изявления на депутати от ГЕРБ-СДС през последните дни, че Демократична България са ключ към сформиране на държавно управление с първия мандат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР